LeGracie.cz | RECEPT: Tvarohový koláč
RECEPT: Tvarohový koláč
fit recepty, rychlovky, tvaroh,
201610326
single,single-post,postid-201610326,single-format-standard,edgt-core-1.1.1,woocommerce-demo-store,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child theme of vigor-child-ver-1.4,vigor-ver-1.4,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
pernickove_pernicky

RECEPT: Vánoční perníčky

Středně těžký

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience – těsto:
  • 1 balení Vánočních perníčků 120 g – Ovocná nepečená kolečka citronem a badyánem
  • 100 g ovesné mouky
  • 40 g skořicového cukru
  • 25 g medu
  • 3 lžičky kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • cca 30 ml mléka
Ingredience – bílková poleva:
  • 1 bílek
  • 200 g moučkového cukru
  • šťáva z 1/2 citrónu
Postup:

Kolečka důkladně rozdrtíme a přidáme k nim ovesnou mouku, med, kakao, prášek do pečiva, skořici, perníkové koření, vejce a mléko. Vytvoříme těsto na perníčky, které necháme v lednici odpočinou alespoň 2 hodiny (nejlépe celou noc).

Na pomoučněném vále (nebo prkénku) si vyválíme si těsto, aby bylo 1 cm tlusté. Libovolným vykrajovátkem vykrajujeme tvary a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Perníčky pečeme při 170°C 25 minut.

Perníčky po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. POZOR! Perníčky musíte nechat vychladnout na plechu! Jinak by se mohli zkroutit.

Perníčky po vychladnutí dáme do krabičky vystlané alobalem a necháme je přes noc v lednici. Následující den vytvoříme bílkovou polevu. Vyšleháme si bílek, moučkový cukr a šťávu z poloviny citronu do hladké polevy. Perníčky po ozdobení dále znovu do lednice, aby poleva pořádně zatuhla.

  Ovocná nepečená kolečka Vánoční perníčky můžete zakoupit ZDE



aaaaaaaaa.