RECEPT: Čočkovo rýžové kuličky s nádechem indie

RECEPT: Čočkovo rýžové kuličky s nádechem indie

Tyto kuličky zbožňuji! I když to může vypadat jako náročný recept – nebojte, velká část surovin jsou jen koření 🙂 Kuličky jsem si připravila do práce s rissotem z LeGracie, takže jsem měla nejen zdravý, ale hlavně rychlý oběd  🙂

 

Na 30 ks budete potřebovat:

  • 1 hrnek čočky
  • 2 hrnky vody
  • 2 hrnky uvařené rýže (pokojové teploty)
  • 1 lžička oleje
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1/4 lžičky koriandru
  • 1/4 lžičky červené papriky
  • 1/2 soli
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1/4 hrnku vody

 

Postup:

  1. Čočku dáme do studené vody, přidáme olej a zázvor a na středním plameni vaříme 10 minut.
  2. Přidáme kmín, kriandr, papriku, sůl, rajčatovou pastu a 1/4 hrnku vody. Necháme 5 minut povařit.
  3. Necháme čočku vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Přimícháme rýži a pořádně směs promícháme.
  5. Ze směsi uplácáme malé kuličky, ty vložíme do vyhřáté trouby na 4-6 minut.

 

Zdroj: http://zdrave-jim.blogspot.cz/2016/10/lentil-balls.html