
RECEPT: Čočkovo rýžové kuličky s nádechem indie
Tyto kuličky zbožňuji! I když to může vypadat jako náročný recept – nebojte, velká část surovin jsou jen koření 🙂 Kuličky jsem si připravila do práce s rissotem z LeGracie, takže jsem měla nejen zdravý, ale hlavně rychlý oběd 🙂
Na 30 ks budete potřebovat:
- 1 hrnek čočky
- 2 hrnky vody
- 2 hrnky uvařené rýže (pokojové teploty)
- 1 lžička oleje
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/4 lžičky kmínu
- 1/4 lžičky koriandru
- 1/4 lžičky červené papriky
- 1/2 soli
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1/4 hrnku vody
Postup:
- Čočku dáme do studené vody, přidáme olej a zázvor a na středním plameni vaříme 10 minut.
- Přidáme kmín, kriandr, papriku, sůl, rajčatovou pastu a 1/4 hrnku vody. Necháme 5 minut povařit.
- Necháme čočku vychladnout na pokojovou teplotu.
- Přimícháme rýži a pořádně směs promícháme.
- Ze směsi uplácáme malé kuličky, ty vložíme do vyhřáté trouby na 4-6 minut.
Zdroj: http://zdrave-jim.blogspot.cz/2016/10/lentil-balls.html