
RECEPT: Papriky ala Basilicata
Sluníčko už nám moc nesvítí, ale co je lepší než se za ním přenést v podobě dobrého a šťavnatého jídla?
Kdo nechce solit a chce nechat rozehřát chuť bylinek, sladké pečené papriky a skvělé kombinaci ingrediencí kuskusu Basilicata bez přidaných ochucovadel – bude mile překvapený. Přirozené chutě jsou to, co nám bohužel chybí.
Papriky ala Basilicata Počet porcí: 2–3, čas přípravy 25 minut
- 1 balení Basilicata
- 4 větší červené papriky masité
- 50 g sušených rajčat v oleji
- 100 g nastrouhaného oblíbeného sýra (my použili goudu)
- sůl, oregano
- 20 g pražených slunečnicových semínek
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuskus nasypeme do plastové misky. Přidáme pokrájená rajčata, sůl, oregano, a i troškou oleje z rajčátek. Zalejeme 300 ml vroucí vody a přiklopíme víčkem. Papriky opláchneme a podélně rozřízneme na půlky. Odstraníme semínka. Kuskus promícháme a směsí bohatě naplníme papriky. Když nám trocha zbyde, vůbec nevadí, zbytek použijeme na závěrečné servírování.
Papriky vyskládáme do zapékací formy a přikryjeme alobalem. Pečeme cca 15 minut, pak sundáme alobal, posypeme sýrem a semínky a necháme v troubě ještě cca 5 minut.
.