
RECEPT: Kokosky medové jáhlovky
Chcete zdravější variaci tradičního cukroví , ale bez tuku, smetany, hromady cukru a bílé mouky a navíc bez lepku? Tak tady máte recept na skvělé bezlepkové kokosky. I bez lepku si můžete vychutnat netradičně tradiční vánoční cukroví:)
Počet porcí: 80 kousků dle velikosti, čas přípravy + pečení: 45 minut
Kokosky medové jáhlovky
- 1 balení Medové jablko
- 8 bílků
- špetka soli
- 5 lžíc sladidla (třtinového cukru nebo dle libosti jiného)
- 10 plných lžic strouhaného kokosu
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Medové jablko připravíme dle návodu a osladíme. Necháme trošku vychladnout. Vyšleháme bílky se špetkou soli. Do vychladlého Medového jablka vmícháme kokos a lehce vyšlehané bílky. Tvoříme hromádky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
.