RECEPT: Kokosky medové jáhlovky

RECEPT: Kokosky medové jáhlovky

Chcete zdravější variaci tradičního cukroví , ale bez tuku, smetany, hromady cukru a bílé mouky a navíc bez lepku? Tak tady máte recept na skvělé bezlepkové kokosky. I bez lepku si můžete vychutnat netradičně tradiční vánoční cukroví:)

Počet porcí: 80 kousků dle velikosti, čas přípravy + pečení: 45 minut

Kokosky medové jáhlovky

  • 1 balení Medové jablko
  • 8 bílků
  • špetka soli
  • 5 lžíc sladidla (třtinového cukru nebo dle libosti jiného)
  • 10 plných lžic strouhaného kokosu

 

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Medové jablko připravíme dle návodu a osladíme. Necháme trošku vychladnout. Vyšleháme bílky se špetkou soli. Do vychladlého Medového jablka vmícháme kokos a lehce vyšlehané bílky. Tvoříme hromádky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.

.

   Medové jablko můžete zakoupit ZDE