VÁNOČNÍ MENU: Stědrovečerní polévka

VÁNOČNÍ MENU: Stědrovečerní polévka

Stědrovečerní staročeská polévka

Tradičně netradiční polévka z českých starodávných surovin, doplněná sušenými hříbky ze Šumavy a kuřecí fáší, kterou si vegetariáni nemusí do polévky dávat.

Počet porcí: 4, čas přípravy + vaření 40 minut

  • 1 balení Avena polévka
  • 50g sušených hub předem namočených
  • 2 lžíce másla
  • 100g listového špenátu
  • 2 kuřecí prsa
  • 3 lžíce smetany na šlehání
  • sůl
  • bílý pepř, muškátový květ, čerstvá petrželka

 

V hrnci zpěníme máslo a necháme rozvonět muškátový květ. Pak přidáme polévku Avena a restujeme, až začne také vonět a zalejeme 1,2 litrem studené vody( pokud chceme řidší, tak 1,5 litru). Vhodíme houby a vaříme 20 minut. Osolíme.
Mezitím přivedeme ve velkém hrnci o objemu cca 2 litry vodu k varu. Kuřecí maso očistíme, pokud je potřeba a rozmixujeme se solí, špenátem, smetanou, pepřem na hladkou hmotu. Tuto hmotu zabalíme jako bonbón do fólie a vaříme cca 15 minut v hrnci.
Fáše se vůbec nebojte, vaše jídlo povýší a jde jen o to ji pořádně zabalit do fólie. Raději dvakrát a případně utáhnout provázkem strany.
Servírujeme polévku, s kolečky fáše a posekanou petrželkou

.

   Polévku Avena můžete zakoupit ZDE