VÁNOČNÍ MENU: Předkrm

VÁNOČNÍ MENU: Předkrm

Vánoce jsou nejkrásnější svátky roku. V této době si mnohem více uvědomujeme slova jako rodina, domov a láska. Blikající svíčky na svátečním stole, vůně vánočního stromečku, teplá polévka, vůně skořice, pečeného kapra – to všechno dává Vánocům neopakovatelný ráz.
Vánoční stul stůl je prostřený, ale co kraj, co rodina, to jiné zvyky a chutě. My Vám představujeme naše menu, které je zdravější, originální a přitom v něj najdete ty nejtradičnější suroviny. Věříme, že s námi připravíte skutečně zajímavé a slavnostní 4-chodové menu, kterým překvapíte jak sebe, tak své hosty….

Papája s krevetami provoněná skořicí

Tady se naprosto geniálně snoubí nasládla šťavnatá papáji s rizotem se skořicí a jemností krevet.

Počet porcí: 4, čas přípravy+ vaření 45 minut

  • 1 balení Barbarossa s řepou a skořicí
  • 2 zralé papáji
  • 150 g mražených krevet
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

 

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na pánvi zpěníme pokrájenou cibulku a pak orestujeme. Poté, co zesklovatí, přidáme rizoto a krátce smažíme. Přidáme vodu a na mírném ohni dusíme zhruba 20 minut. Do rizota přidáme krevety pokapané citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme. Z rozpůlené papáji odstraníme semínka a naplníme rizotem s krevetami. Ochutíme a vložíme na 15 minut do předehřáté trouby přikryté alobalem.

.

   Rizoto Barbarossa můžete zakoupit ZDE