
VÁNOČNÍ MENU: Předkrm
Vánoce jsou nejkrásnější svátky roku. V této době si mnohem více uvědomujeme slova jako rodina, domov a láska. Blikající svíčky na svátečním stole, vůně vánočního stromečku, teplá polévka, vůně skořice, pečeného kapra – to všechno dává Vánocům neopakovatelný ráz.
Vánoční stul stůl je prostřený, ale co kraj, co rodina, to jiné zvyky a chutě. My Vám představujeme naše menu, které je zdravější, originální a přitom v něj najdete ty nejtradičnější suroviny. Věříme, že s námi připravíte skutečně zajímavé a slavnostní 4-chodové menu, kterým překvapíte jak sebe, tak své hosty….
Papája s krevetami provoněná skořicí
Tady se naprosto geniálně snoubí nasládla šťavnatá papáji s rizotem se skořicí a jemností krevet.
Počet porcí: 4, čas přípravy+ vaření 45 minut
- 1 balení Barbarossa s řepou a skořicí
- 2 zralé papáji
- 150 g mražených krevet
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 červená cibule
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na pánvi zpěníme pokrájenou cibulku a pak orestujeme. Poté, co zesklovatí, přidáme rizoto a krátce smažíme. Přidáme vodu a na mírném ohni dusíme zhruba 20 minut. Do rizota přidáme krevety pokapané citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme. Z rozpůlené papáji odstraníme semínka a naplníme rizotem s krevetami. Ochutíme a vložíme na 15 minut do předehřáté trouby přikryté alobalem.
.