VÁNOČNÍ MENU: Dezert

Vánoční Kus-Štrúdlu

VÁNOČNÍ MENU: Dezert

Vánoční Kus-Štrúdlu

Štrúdl neodmyslitelně k Vánocům patří a navíc jeho pečením provoníte krásně celý byt. Co vyzkoušet originální recept, kterým všechny u na Štědrý večer překvapíte.

Základ na korpus:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sladidla
  • 1 balení Kus-Štrúdlu

 

Náplň:

  • 100 g tvarohu
  • troška citrónové šťávy
  • 4 oloupaná nakrájená jablka
  • 1 lžíce sladidla
  • kandovaná kůra z pomeranče, zlaté rozinky  vlašské ořechy
  • lžíce rumu

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Kus-Štrúdlu připravíme dle návodu, ale s 500 ml vody, sladidlem a bez másla. Necháme trošku vystydnout. Přidáme mouku a vejce, promícháme a necháme uležet 30 minut.
Mezitím smícháme všechny suroviny na náplň.
Plech vyložíme pečícím papírem. Trošku podsypeme a rukama rozprostřme co nejvíce do tenka, posypeme zase troškou mouky a vyválíme. Naneseme náplň a pomocí papíru zarolujeme a takto pečeme cca 40 minut.
Necháme vychladnout a pak rozbalíme a servírujeme. Pokud chcete Stědrovečerní Kus-Štrúdlu servírovat teplý, ohřejte jednotlivé kousky v troubě a můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou a kopečkem šlehačky.

.

   Kus-Štrúdlu můžete zakoupit ZDE