
VÁNOČNÍ MENU: Dezert
Vánoční Kus-Štrúdlu
Štrúdl neodmyslitelně k Vánocům patří a navíc jeho pečením provoníte krásně celý byt. Co vyzkoušet originální recept, kterým všechny u na Štědrý večer překvapíte.
Základ na korpus:
- 1 hrnek špaldové mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce sladidla
- 1 balení Kus-Štrúdlu
Náplň:
- 100 g tvarohu
- troška citrónové šťávy
- 4 oloupaná nakrájená jablka
- 1 lžíce sladidla
- kandovaná kůra z pomeranče, zlaté rozinky vlašské ořechy
- lžíce rumu
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Kus-Štrúdlu připravíme dle návodu, ale s 500 ml vody, sladidlem a bez másla. Necháme trošku vystydnout. Přidáme mouku a vejce, promícháme a necháme uležet 30 minut.
Mezitím smícháme všechny suroviny na náplň.
Plech vyložíme pečícím papírem. Trošku podsypeme a rukama rozprostřme co nejvíce do tenka, posypeme zase troškou mouky a vyválíme. Naneseme náplň a pomocí papíru zarolujeme a takto pečeme cca 40 minut.
Necháme vychladnout a pak rozbalíme a servírujeme. Pokud chcete Stědrovečerní Kus-Štrúdlu servírovat teplý, ohřejte jednotlivé kousky v troubě a můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou a kopečkem šlehačky.
.