VÁNOČNÍ MENU: Hlavní chod

Štedrovečerní hlavní chod

VÁNOČNÍ MENU: Hlavní chod

Kapr s plněným houbovým měšcem

Tradiční kapr na másle s křupavým kuskusem.

Počet porcí: 4, čas přípravy + vaření 45 minut

  • 1 balení kuskus Vario
  • 4x žampiony portobello
  • koriandr nať- čerstvý nasekaný
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100g jemnějšího sýru (gouda) nastrouhaného
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 filety z kapra
  • sůl, rozmarýn
  • 30 g másla

 

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuskus nasypeme do plastové misky. Přidáme sůl a olivový olej. Zalejeme 600 ml vroucí vody a přiklopíme. Necháme stát.
Kapra osolíme a dáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Poklademe máslem a pečeme cca 30 minut.
Portobello opatrně vydlabeme. Vyskládáme jej do další pečící misky a naplníme kuskusem, který jsme smíchali s koriandrem. Přiklopíme alobalem a pečeme cca 15 minut. Pak odklopíme a posypeme sýrem, nakrájenou chilli papričkou a pečeme dalších 10 minut.
Servírujeme kapra lehce zakápnutého citrónovou šťávou, snítkem rozmarýnu a politého máslem, s plněným portobellem.

.

   kuskus Vario můžete zakoupit ZDE