
VÁNOČNÍ MENU: Hlavní chod
Kapr s plněným houbovým měšcem
Tradiční kapr na másle s křupavým kuskusem.
Počet porcí: 4, čas přípravy + vaření 45 minut
- 1 balení kuskus Vario
- 4x žampiony portobello
- koriandr nať- čerstvý nasekaný
- 2 lžíce olivového oleje
- 100g jemnějšího sýru (gouda) nastrouhaného
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 filety z kapra
- sůl, rozmarýn
- 30 g másla
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuskus nasypeme do plastové misky. Přidáme sůl a olivový olej. Zalejeme 600 ml vroucí vody a přiklopíme. Necháme stát.
Kapra osolíme a dáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Poklademe máslem a pečeme cca 30 minut.
Portobello opatrně vydlabeme. Vyskládáme jej do další pečící misky a naplníme kuskusem, který jsme smíchali s koriandrem. Přiklopíme alobalem a pečeme cca 15 minut. Pak odklopíme a posypeme sýrem, nakrájenou chilli papričkou a pečeme dalších 10 minut.
Servírujeme kapra lehce zakápnutého citrónovou šťávou, snítkem rozmarýnu a politého máslem, s plněným portobellem.
.