RECEPT: Provensálský quiche

Provensálský quiche

RECEPT: Provensálský quiche

Začal nový rok a většina z nás si dala předsevzetí, že zhubne, začne se více hýbat, bude lépe a pravidelně jíst nebo se jen a zkrátka o sebe a své tělo začne lépe starat. A jak mnohé studie potvrzují, to, jak se cítíme a vypadáme je z více než 70 % odrazem toho, jak a co jíme. Naší častou výmluvou je, že nemáme čas na vaření, že nám chybí inspirace či dostupnost surovin. My jsme pro vás připravili pořádnou hromadu receptů, jejichž základem jsou naše sáčky LeGracie.
Naše recepty jsou vyvážené, chutné a často dost tradiční, přesto se díky nim snadno dostanete do kondice a vaření vám zabere od 20 do 60 minut.
Snadno tak poznáte, že s LeGracií se pořádně najíte, dokonce si i zamlsáte, a přesto budete v dobré kondici. Protože základem všeho je vždy zdravý selský rozum, vyváženost, a ne počítání každé kalorie a všeho co sníte.

Provensálský quiche (Doba přípravy 60 minut, 8 porcí)

Korpus:
  • 1 balení kuskusu Basillicata
  • 4 lžíce špaldové celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
Náplň:
  • 150 ml mandlové smetany
  • 200 g kvalitní šunky
  • 2 vejce
  • sušená bazalka
  • 50 g cherry rajčátek
  • Čerstvá bazalka
Postup:

Basillicatu připravíme dle návodu. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do vychladlého kuskusu zamícháme mouku a vejce a natlačíme do formy. Pečeme cca 15 minut. Smetanu smícháme s vejci a pokrájenou šunkou. Rajčata nakrájíme. Vytáhneme korpus a nalijeme na něj náplň, naskládáme rajčátka a pečeme cca 30 minut. Pak dozdobíme bazalkou.

   Kuskus Basilicata můžete zakoupit ZDE