RECEPTY: Valentýnské menu nejen pro zamilované (ne)kuchaře

Valentýnské menu

RECEPTY: Valentýnské menu nejen pro zamilované (ne)kuchaře

Předkrm: Italské rolky se špízky

Jsou velmi jednoduché, a přitom velmi sexy, správný startér vaší romantické večeře
(Doba přípravy 25 minut, 4 porce)

blog153c

Ingredience:
  • 1 balení kuskusu Basilicata
  • sůl
  • 8 rýžových papírů
  • 200 g mražené porcované chobotnice (kre-vety, mušle)
  • cherry rajčata
  • olivy
Postup:

Kuskus připravíme dle návodu. Osolíme. Rýžový papír namočíme a pak jednoduše zarolujeme. Na pánvičce podusíme s troškou vody kousky chobotnice, osolíme a pak jen napichujeme dle fantazie s rajčátky a olivami na špízky.

Hlavní chod: Krůtí stripsy s placičkami Peperone

Naprostá bomba, ale ne kalorická, pečeme v troubě, nesmažíme.
(Doba přípravy 45 minut, 4 porce)

blog153c

Placičky – Ingredience:
  • 1 balení rizota Peperone
  • sůl
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného sýra (Gouda 45%)
  • 50 g Nivy
  • 100 g semínek (lněná, slunečnicová, nasekané vlašské ořechy)
  • 2 lžíce olivového oleje
Stripsy
  • 200 g krůtích řízků
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 100 g strouhanky
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
Tip:

Domácí tatarka, červená paprika, okurka.

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Rizoto připravíme dle návodu. Osolíme. Vmícháme vejce, olivový olej, nastrouhané sýry, semínka a tvoříme na plech lžící placičky. Pečeme cca 20 minut. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, obalíme ve vejcích a pak ve strouhance. Vyskládáme na pekáček vyložený pečícím papírem a zakápneme olejem. Pečeme pod alobalem 30 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších 15 minut.

Dezert: Čokoládové nepečené kostky z lásky

Velmi efektní a sexy
(Doba přípravy 60 minut, 6 porcí)

blog153c

Kostky – Ingredience:
  • 1 balení Kus-Štrúdlu
  • 3 lžíce strouhaných ořechů
  • med dle chuti
  • 100 g nasekaných celých ořechů
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce rumu
  • špetka chilli
Rozvar (nemusí být)
  • 200 g lesního ovoce
  • trocha vody
  • 3 lžíce třtinového cukru
Postup:

Ze všech ingrediencí vytvoříme hmotu, kterou natřeme do formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout v lednici. Aby se nám kostky dobře krájely, tak si řezy naznačíme předtím, než dáme do mrazáku.