
RECEPTY: Valentýnské menu nejen pro zamilované (ne)kuchaře
Předkrm: Italské rolky se špízky
Jsou velmi jednoduché, a přitom velmi sexy, správný startér vaší romantické večeře
(Doba přípravy 25 minut, 4 porce)
Ingredience:
- 1 balení kuskusu Basilicata
- sůl
- 8 rýžových papírů
- 200 g mražené porcované chobotnice (kre-vety, mušle)
- cherry rajčata
- olivy
Postup:
Kuskus připravíme dle návodu. Osolíme. Rýžový papír namočíme a pak jednoduše zarolujeme. Na pánvičce podusíme s troškou vody kousky chobotnice, osolíme a pak jen napichujeme dle fantazie s rajčátky a olivami na špízky.
Hlavní chod: Krůtí stripsy s placičkami Peperone
Naprostá bomba, ale ne kalorická, pečeme v troubě, nesmažíme.
(Doba přípravy 45 minut, 4 porce)
Placičky – Ingredience:
- 1 balení rizota Peperone
- sůl
- 3 vejce
- 100 g strouhaného sýra (Gouda 45%)
- 50 g Nivy
- 100 g semínek (lněná, slunečnicová, nasekané vlašské ořechy)
- 2 lžíce olivového oleje
Stripsy
- 200 g krůtích řízků
- 3 rozšlehaná vejce
- 100 g strouhanky
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Tip:
Domácí tatarka, červená paprika, okurka.
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Rizoto připravíme dle návodu. Osolíme. Vmícháme vejce, olivový olej, nastrouhané sýry, semínka a tvoříme na plech lžící placičky. Pečeme cca 20 minut. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, obalíme ve vejcích a pak ve strouhance. Vyskládáme na pekáček vyložený pečícím papírem a zakápneme olejem. Pečeme pod alobalem 30 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších 15 minut.
Dezert: Čokoládové nepečené kostky z lásky
Velmi efektní a sexy
(Doba přípravy 60 minut, 6 porcí)
Kostky – Ingredience:
- 1 balení Kus-Štrúdlu
- 3 lžíce strouhaných ořechů
- med dle chuti
- 100 g nasekaných celých ořechů
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce rumu
- špetka chilli
Rozvar (nemusí být)
- 200 g lesního ovoce
- trocha vody
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup:
Ze všech ingrediencí vytvoříme hmotu, kterou natřeme do formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout v lednici. Aby se nám kostky dobře krájely, tak si řezy naznačíme předtím, než dáme do mrazáku.