
RECEPT: Jablíčkový páj
Máte rádi jablíčka? My ano! A tak Vám přinášíme recept na snadný zdravý jablečný páj
Bezlepkový, bezlaktózový, snadný
Doba přípravy 60 minut, 16 ks
Korpus:
- 1/2 balení Medové jablko
- 4 lžíce pohankové mouky/ kaštanové
- 2 vejce
- 3 lžíce sladidla
- 1 lžíce kokosového oleje
Karamelový krém:
- 1 pudinkový prášek bez lepku karamelový
- 500 ml mandlového mléka
- 1 lžíce sladidla
Na dozdobení:
- 3 jablka
- skořice
Postup:
Medové jablko připravíme dle návodu (máme poloviční dávku).
Pudink připravíme dle návodu.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do vychladlého jáhlota zamícháme mouku a vejce a natlačíme do formy. Pečeme cca 15 minut.
Jablíčka pokrájíme. Vytáhneme korpusek a nalijeme na něj pudink, naskládáme jablíčka a pečeme cca 30 minut. Pak posypeme skořicí.