RECEPT: Zdravý biskupský chlebíček

RECEPT: Zdravý biskupský chlebíček

Snadný

Doba přípravy: 60 minut, 10 kusů

Ingredience:
  • 1 balení Vánoční štrúdl 120 g
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 3 vejce
  • 60 g fíky (můžeme použít i jablka)
  • 30 g březového cukru
  • skořice
  • perníkové koření
  • prášek do pečiva
  • trocha vody
Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, kolečka Vánoční štrúdl a fíky si nakrájíme na menší kousky a dáme do vyšlehaných žloutků, dále přidáme skořici, perníkové koření, mouku a prášek do pečiva, případně i trochu vody, tak abychom dostali požadovanou konzistenci. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu a smícháme se směsí. Takto připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci na 170 °C na 40 minut. Po dopečení ozdobíme dle chuti.

 

  Ovocná nepečená kolečka Vánoční štrúdl můžete nakoupit ZDE