
RECEPT: Zdravý biskupský chlebíček
Snadný
Doba přípravy: 60 minut, 10 kusů
Ingredience:
- 1 balení Vánoční štrúdl 120 g
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 3 vejce
- 60 g fíky (můžeme použít i jablka)
- 30 g březového cukru
- skořice
- perníkové koření
- prášek do pečiva
- trocha vody
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, kolečka Vánoční štrúdl a fíky si nakrájíme na menší kousky a dáme do vyšlehaných žloutků, dále přidáme skořici, perníkové koření, mouku a prášek do pečiva, případně i trochu vody, tak abychom dostali požadovanou konzistenci. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu a smícháme se směsí. Takto připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci na 170 °C na 40 minut. Po dopečení ozdobíme dle chuti.