
RECEPT: Vánoční košíčky
Středně těžký
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:
- 2 balení Vánočních perníčků 120 g – Ovocná nepečená kolečka citronem a badyánem
- 1 plechovka kokosového mléka, krému (nejméně 80 % kokosové složky)
- 3 lžičky ořechového másla (my použili lískooříškové s čokoládou)
- vanilkové aroma
- 2 lžičky vanikového, kakaového proteinu
Postup:
Kolečka zajřejeme v mikrovlné troubě, aby trochu změkla a rozmixujeme je v mixéru na co nejjemnější hmotu. Následně tvarujeme košíčky, které necháme zcela zchladnout. Můžeme je nechat vychladit v lednici, košíčky půjdou snadněji z formiček.
Plechovku kokosového krému dáme do lednice minimálně na 2 hodiny – tím se oddělí tuhá část od vody. Tuhou část si dáme do misky a šleháme max 2 minuty (déle ne, šlehačka by se mohla srazit). Do šlehačky přidáme vanilkové aroma, ořechové máslo a protein. Znovu jemně zašleháme.
Před plněním košíčků necháme krém 30 minut odpočinou v lednici, aby se s ním lépe pracovalo a košíčky plníme. Dozdobíme dle fantazie.
Ovocná nepečená kolečka Vánoční perníčky můžete zakoupit ZDE