RECEPT: Vánoční perníčky

RECEPT: Vánoční perníčky

Středně těžký

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience – těsto:
  • 1 balení Vánočních perníčků 120 g – Ovocná nepečená kolečka citronem a badyánem
  • 100 g ovesné mouky
  • 40 g skořicového cukru
  • 25 g medu
  • 3 lžičky kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • cca 30 ml mléka
Ingredience – bílková poleva:
  • 1 bílek
  • 200 g moučkového cukru
  • šťáva z 1/2 citrónu
Postup:

Kolečka důkladně rozdrtíme a přidáme k nim ovesnou mouku, med, kakao, prášek do pečiva, skořici, perníkové koření, vejce a mléko. Vytvoříme těsto na perníčky, které necháme v lednici odpočinou alespoň 2 hodiny (nejlépe celou noc).

Na pomoučněném vále (nebo prkénku) si vyválíme si těsto, aby bylo 1 cm tlusté. Libovolným vykrajovátkem vykrajujeme tvary a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Perníčky pečeme při 170°C 25 minut.

Perníčky po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. POZOR! Perníčky musíte nechat vychladnout na plechu! Jinak by se mohli zkroutit.

Perníčky po vychladnutí dáme do krabičky vystlané alobalem a necháme je přes noc v lednici. Následující den vytvoříme bílkovou polevu. Vyšleháme si bílek, moučkový cukr a šťávu z poloviny citronu do hladké polevy. Perníčky po ozdobení dále znovu do lednice, aby poleva pořádně zatuhla.

  Ovocná nepečená kolečka Vánoční perníčky můžete zakoupit ZDE