
RECEPT: Vánoční perníčky
Středně těžký
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience – těsto:
- 1 balení Vánočních perníčků 120 g – Ovocná nepečená kolečka citronem a badyánem
- 100 g ovesné mouky
- 40 g skořicového cukru
- 25 g medu
- 3 lžičky kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 2 vejce
- 1 vejce na potření
- cca 30 ml mléka
Ingredience – bílková poleva:
- 1 bílek
- 200 g moučkového cukru
- šťáva z 1/2 citrónu
Postup:
Kolečka důkladně rozdrtíme a přidáme k nim ovesnou mouku, med, kakao, prášek do pečiva, skořici, perníkové koření, vejce a mléko. Vytvoříme těsto na perníčky, které necháme v lednici odpočinou alespoň 2 hodiny (nejlépe celou noc).
Na pomoučněném vále (nebo prkénku) si vyválíme si těsto, aby bylo 1 cm tlusté. Libovolným vykrajovátkem vykrajujeme tvary a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Perníčky pečeme při 170°C 25 minut.
Perníčky po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. POZOR! Perníčky musíte nechat vychladnout na plechu! Jinak by se mohli zkroutit.
Perníčky po vychladnutí dáme do krabičky vystlané alobalem a necháme je přes noc v lednici. Následující den vytvoříme bílkovou polevu. Vyšleháme si bílek, moučkový cukr a šťávu z poloviny citronu do hladké polevy. Perníčky po ozdobení dále znovu do lednice, aby poleva pořádně zatuhla.
Ovocná nepečená kolečka Vánoční perníčky můžete zakoupit ZDE