RECEPT: PROTEINOVÝ DORT

RECEPT: PROTEINOVÝ DORT

Nový recept z naší HIGH PROTEIN tyčinky arašídy je tady!

Úžasný ovocný proteinový dortík s nízkým obsahem sacharidů 😍❤️

Do korpusu jsme dali 3 tyčinky HIGH PROTEIN, které obsahují 30 g bílkovin na 100 g!😍

Středně těžký

Doba přípravy: 60 minut, 8 ks

Ingredience korpus:
  • 3 nastrouhané tyčinky HIGH PROTEIN peanuts 35 g
  • 75 g mletých ovesných vloček
  • 70 g mletých čokoládových celozrnných sušenek
  • 1 lžíce oříškového másla
  • pár kapek čokoládových flavdrops
  • 200 ml vlažné vody
Ingredience na ostružinový krém:
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 70 g ricotty
  • pár kapek vanilkového flavdrops
  • 25 g vanilkového proteinu
  • 6-7 ks ostružin
  • 1/2 ztužovače za studena + 50 ml vody
Ingredience na jahodový krém:
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 70 g ricotty
  • pár kapek vanilkového flavdrops
  • 25 g vanilkového proteinu
  • 6-7 ks jahod
  • 1/2 ztužovače za studena + 50 ml vody
Ingredience na ozdobení:
  • 1 nakrájená tyčinka HIGH PROTEIN peanuts 35 g
  • jahody
  • ostružiny
Postup:

Ovesné vločky a celozrnné sušenky si rozmělníme na mouku. Přidáme nadrobno nastrouhané proteinové tyčinky, oříškové máslo, flavdrops a postupně přilíváme do těsta vodu. Rukou vytváříme hmotu, která se nesmí ani rozpadat, ani moc lepit. Když se hmota rozpadá, přidáme více vody a když se lepí, přidáme více ovesných vloček.

Pokračujeme s přípravou ostružinového krému. Ricottu a tvarohy pořádně rozmícháme a následně přidáme protein, flavdrops a ostružiny. Krém rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti dochutíme. Ztužovač si připravíme dle návodu na obale a pořádně vmícháme do krému. Krém naneseme na korpus a dáme na 3 hodiny do lednice.

Mezitím si připravíme jahodový krém smícháním ricotty, tvarohu, proteinu a flavdrops. Do krémýu přidáme jahody a rozmixujeme ponorným mixérem. Ztužovač si připravíme dle návodu na obale a pořádně vmícháme do krému. Po vychlazení ostružinového krému naneseme jahodový krém na ztuhlý ostružinový krém a necháme dort na noc vychladit v lednici.

Druhý den ozdobíme dort nakrájenou proteinovou tyčinkou, jahodami a ostružinami.

Dobrou chuť!

 

  Tyčinky HIGH PROTEIN arašíd 35 g můžete zakoupit ZDE