
RECEPT: Halloweenský nepečený čokoládový cheesecake
Bojíte se rádi? I pro tuto příležitost pro Vás máme výborný dezert
Snadné
Doba přípravy: 20 minut + chlazení min 5 hodin, 1 cheesecake
Ingredience korpus:
- 5 tyčinek Run-ní ptáče 35 g dle preference
- 45 g rozpuštěného másla
Ingredience náplň:
- 200 g pomazánkového másla
- 150 g hořké čokolády se 70 % kakaa
- 120 ml smetany na šlehání
- 115 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
Ozdoba:
- bílková poleva či dle preference
Postup:
Na korpus rozdrtíme tyčinky Run-ní ptáče na drobenku a smícháme s rozpuštěným máslem. Drobenkou vyložíme dortovou formu a dáme chladit do lednice.
Na náplň si smícháme pomazánkové máslo, moučkový cukr, vyšlehanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu a kakao. Dobře promícháme a směs dáme do dortové formy vyložené korpusem. Cheesecake dáme chladnout alespoň na 5 hodin do lednice (můžeme nechat přes noc). Na závěr na cheesecake nakreslíme bílkovou polevou pavučinu či vybereme jiný strašidelný motiv.
Dobrou chuť!