RECEPT: Halloweenský nepečený čokoládový cheesecake

RECEPT: Halloweenský nepečený čokoládový cheesecake

Bojíte se rádi? I pro tuto příležitost pro Vás máme výborný dezert

Snadné

Doba přípravy: 20 minut + chlazení min 5 hodin, 1 cheesecake

Ingredience korpus:
  • 5 tyčinek Run-ní ptáče 35 g dle preference
  • 45 g rozpuštěného másla
Ingredience náplň:
  • 200 g pomazánkového másla
  • 150 g hořké čokolády se 70 % kakaa
  • 120 ml smetany na šlehání
  • 115 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
Ozdoba:
  • bílková poleva či dle preference
Postup:

Na korpus rozdrtíme tyčinky Run-ní ptáče na drobenku a smícháme s rozpuštěným máslem. Drobenkou vyložíme dortovou formu a dáme chladit do lednice.

Na náplň si smícháme pomazánkové máslo, moučkový cukr, vyšlehanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu a kakao. Dobře promícháme a směs dáme do dortové formy vyložené korpusem.  Cheesecake dáme chladnout alespoň na 5 hodin do lednice (můžeme nechat přes noc). Na závěr na cheesecake nakreslíme bílkovou polevou pavučinu či vybereme jiný strašidelný motiv.

Dobrou chuť!

  Ovocné tyčinky Run-ní ptáče 35 g můžete zakoupit ZDE